14 Şubat 2009 Cumartesi

Schindler's List-Schindler'in Listesi

En başta söyememiz gereken Schindler's List imdb en iyi yedinci filmidir. Zaten bu olay filmi izlememize yeterli bi durum.

Film genel olarak 2. Dünya Savaşları zamanında Alman Nazi sisteminin vahşetini ve Alman Oskar Schindler'in bu vahşetlere karşı bir liste oluşturup kurtardığı yahudileri konu alıyor.

Soykırım esnasında sözcükleri iyi kullanan bir girişimcidir Alman Oscar Schildler amacı olaylara duyarlılığıyla değişmiş ve bir kurtarıcı rolünü üstlenmesine zemin hazırlamıştır. Göz önünde yaşanan böylesi katliamlara duyarsız kalınması güç ihtimal.

Filmde baştan sona muhteşem kareler içeriği sağlam, dramatik yapı son derece başarılı işlenmiş. Siyah-beyaz arasındaki uçurum gözler önüne sade bir dille serilmiş bir çok dalda aldığı oskar ödülleri filmin başarısını ödüllendirilmiş boyutudur.

Schindler's List imdb dram kategorisinde en iyi 5. filmdir. Bu da dramanın ne kadar başarılı vurgulandığını apaçık sergiliyor.


Diğer bir bakış açısı:


Film yahudilerin yaşadığı zorlukları çok güzel anlatmış, çok ta güzel bir film olmuş fakat şimdi o zorlukları yaşayan yahudilerin torunları ne yapıyor. Bu kadar vahşet yaşamış bir millet neden aynı vahşeti diğer insanlara yapıyor.Sanırım daha küçükken kötü bir amacı olan kişiler tarafından bilerek beyinleri yıkanıyor ki hafta sonu maç izlermiş gibi filistinin katliamını izliyorlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

sinema fora