19 Şubat 2009 Perşembe

Savaşin Krallari-Tau ming chong-Warlords

Başka bir güzel filmle tekrar birlikteyiz bu haftanın ilk filmi 2007 yılında gösterime giren Tau ming chong türkçesi Savaşın Kralları.

Savaşın kralları bir aksiyon tarihi ve dram kategorilerine sahip bir film.

Başrol oyuncuları başta Jet Li(hemen göze çarpıyor;General Ma Xinyi),Andy Lau (Er-Hu Kardeş).Takeshi Kaneshiro (Zhang Wen-Xiang).

General Ma Xinyi(jet li) çin ordusunda büyük bir ordunun komutanıdır. Bir savaşta ittifak bir ordunun savaş anında yaptığı döneklik yüzünden bütün ordusunu kaybetmiştir fakat General Ma Xinyi ölü taklidi yaparak kurtulmuştur.

Da ha sonra Er-Hu kardeşin kervanına katılır ve Er-Hu kardeşin köyüne yerleşir. Köyde Çin askerleri tarafından hep rahatsız edilmektedir ve yamalanmaktadır. General Ma Xinyi önerisi üzerinde Er-Hu kardeşin köyü çin ordusana katılmaya karar verir.

Köyden 800 asker çıkmıştır. Ve çin imparatorluğundan 1500 asker daha verilerek General Ma Xinyi komutanlığında bir ordu oluşmuştur. Köyden ayrılırken General Ma Xinyi Er-Hu kardeş ve Zhang Wen-Xiang bağlılık yemini etmişlerdir. Bizdeki kankardeşliği gibi birşey.

Daha sonra büyük zaferlere imza atan bu ordu yıllarca savaşmıştır. Ve bir bölgenin fethi sırasında esirlerin öldürülmesine karşı çıkan Er-hu kardeş ve
General Ma Xinyi arası açılmıştır. O bölgenin fethi tamamlanmıştır ve General Ma Xinyi oranın valisi olmuştur. Daha sonra bu bölümü tam anlayamadım altyazıdan kaynaklandı galiba General Ma Xinyi Er-hu kardeşi öldürtüyor daha sonra Er-hu kardeşin General Ma Xinyi'nin öldürttüğünü duyan Zhang Wen-Xiang bağlılık yemini gereği General Ma 'yı öldürmek ister fakat düşmanları tarafından öldürülür General Ma ...sonu biraz hüzünlü...

0 yorum:

Yorum Gönder

 

sinema fora